June 15 2023

KOŠARKARSKA AKADEMIJA BO DVA MESECA POMAGALA KOŠARKARJEM PRI TEHNIČNEM IN TAKTIČNEM RAZVOJU

Še pred novinarsko konferenco so se prvi košarkarji srečali s trenersko ekipo in prostori v športni dvorani Domžale, kjer bodo vsi udeleženci pilili tehniko in taktiko ter se dodatno telesno pripravili za tekmovalno sezono 2023/24.

Od bolj zvenečih imen bodo v akademiji prisotni Žiga Samar, Žan Mark Šiško in tudi Jelena Brooks, ki je bila z madžarskim Sopronom prvakinja ženske Evrolige, leta 2014 pa je igrala WNBA za ekipo Washington Mystics.

Zmago Sagadin bo s Tomom Mahoričem skrbel za individualni tehnični in taktični razvoj košarkarjev, za katere je cilj, da osebnostno napredujejo ter na začetek klubskih priprav pridejo maksimalno pripravljeni. Najtrofejnejši slovenski klubski trener je poudaril: »Ideja za košarkarsko akademijo je zrasla zaradi potrebe po napredku igralcev v času takoimenovane mrtve, poletne sezone, ko večina košarkarskih klubov zapre vrata svojih dvoran. Mi igralcem omogočamo, da bodo lahko dva meseca trenirali, s tem pa napredovali pri tehnično – taktičnih elementih košarke. Kdor ima zdravo ambicijo in želi postati boljši nikakor ne more v poletnem času mirovati.« Za telesno pripravo bo skrbel Filip Stepišnik Krašovec, ki je požel številna prijateljstva v svetu košarke, nedvomno tudi ime, saj je bil odgovoren za telesno pripravo madžarske ekipe Sopron, ki je bila 21/22 prvak ženske Evrolige. Stepišnik poudarja štiri stvari: »Delo mora biti dolgoročnejše, prilagojeno posamezniku, vsekakor načrtno, kar pomeni, da za napredek potrebujemo čas. To ni kamp, ki traja teden dni, ampak dva meseca, kar pomeni, da so za vsak napredek potrebne ponovitve. Le z načrtnim in dolgoročnejšim delom, bomo vsakemu posamezniku ali posameznici pomagali dvigniti razvoj.«

Boštjan Dobrovoljc je eden od idejnih vodij košarkarske akademije in odgovoren za marketing, spomnil pa se je začetkov sodelovanja z Zmagom Sagadinom: »Prav tukaj, zadaj v centru Ten-Ten sem organiziral izjemne turnirje, z vrhunskimi ekipami. Brez Zmaga tudi teh turnirjev ne bi bilo. Zahvalil bi se občini Domžale in zavodu za šport in rekreacijo Domžale, ki sta prepoznala odličen projekt. Prepričan sem, da bo košarkarska akademija Sagadin – Stepišnik kot Mercedes in tudi zato je naš glavni sponzor podjetje Prigo.« Na novinarski konferenci je bil prisoten tudi Matevž Čebela, direktor prodaje v podjetju, ki se že 70 let ukvarja s transportno-logističnimi storitvami, hkrati pa je tudi pooblaščeni serviser osebnih in dostavnih vozil Mercedes-Benz.

Druženje na terasi športnega parka  Domžale je zaključil še direktor ZŠRD Jernej Hribar, sicer velik podpornik športnega udejstvovanja: »Mi smo projekt podprli in smo veseli, da bo to v Domžalah. Naš cilj kot ZŠRD je, da otroke spravimo v okolje, na igrišča in da jih umaknemo izpred televizorja in ostalih digitalnih naprav. Znana in uveljavljena imena, ki bodo v košarkarski akademiji Sagadin – Stepišnik, so lahko izjemna spodbuda za mlade košarkarje iz naše občine in tudi drugih krajev Slovenije.«   

Analizo vsakega posameznika bo opravil nekdanji vrhunski košarkar Miloš Paravinja. Košarkarska akademija je odprla vrata 15. junija in bo delovala vse do 12. avgusta. Vsakodnevno bodo košarkarice in košarkarji lahko trenirali tako v dvorani kot tudi v fitnesu, vsakdo pa bo lahko izbral tri različne pakete. Košarka, telesna pripravljenost ali kombinacijo obeh.