Ekipa

Filip je strokovnjak na področju kondicijske priprave in rehabilitacije športnikov. Izobraževanje je zaključil kot magister kineziologije na fakulteti za šport v Ljubljani. Izkušnje pri izboljšanju pripravljenosti vadečega kot tudi pri vračanju vadečega v proces treningov po poškodbi, si je nabiral preko številnih športnih organizacij ter klubov. Deloval je pri košarkarskih klubih Grosuplje in Ilirija (članska in mlajše kategorije). Prav tako je bil kot kondicijski trener 7 let aktiven pod okriljem košarkarske zveze Slovenije (B članska moška reprezentanca, moška reprezentanca do 18 let, ženska reprezentanca do 18 in do 20 let). Zveneča uspeha v reprezentanci sta bila 3.mesto na evropskem prvenstvu za fante do 18let v Grčiji (2019) in 1. mesto na evropskem "challengerju" za fante do 18let v Turčiji (2021). Zadnji dve leti je deloval kot kondicijski trener v ženskem madžarskem klubu Sopron, ki je bil prvak Eurolige v Istanbulu (sezona 2021/2022).

Zmago Sagadin je najtrofejnejši in najproduktivnejši slovenski košarkarski trener. V 37 letni karieri je osvojil 25 naslovov doma in v Evropi ter proizvedel 12 NBA igralcev in 53 evroligaških igralcev. Individualno delo z mladimi je njegov zaščitni znak.

Miloš je strokovnjak na področju analitike košarkarskih ekip in košarkarjev. Od leta 1998 do 2012 je igral profesionalno košarko. Igral je v Euroligi, Eurocupu, ABA ligi in Slovensko reprezentanco. Od leta 2012 do 2016 je bil predsednik in generalni direktor Košarkarskega kluba Slovan Ljubljana.

Tomo Mahorič je vrhunski košarkarski trener, ki je diplomiral na fakulteti za šport v Ljubljani. S trenerskim poklicem se je srečal 1988, ko je še kot študent pričel opravljati funkcijo pomočnika članskega trenerja pri takratni Smelt Olimpiji. Z glavnim trenerjem in mentorjem Zmagom Sagadinom je deloval skoraj deset let. V samostojni trenerski karieri je vodil klube kot so Interier Krško, Geoplin Slovan, Union Olimpijo, Slask Wroclaw, Lietuvos Rytas, BC Kiev, Vanoli Cremona. Leta 2005 je z klubom Lietuvos Rytas osvojil evropski pokal. Kot pomočnik trenerja slovenske reprezentance je sodeloval na štirih evropskih prvenstvih in kvalifikacijah za olimpijske igre.

OB PRELOMU TISOČLETJA:
Direktor TEN – TEN Domžale
Organizator mednarodnih košarkarskih turnirjev
PR - KK Union Olimpije v zlatem obdobju generacije (Sagadin&Hauptman&CO)

Gašper je že od leta 1993 v medijskih vodah, od radia, televizije in tiskanih medijev. Diplomiral je iz smeri marketinga in odnosov z javnostmi, zato njegov delokrog vključuje tudi PR in komuniciranje prek vseh možnih obstoječih kanalov.

Gašper je podpredsednik Društva športnih novinarjev Slovenije in član izvršnega odbora evropskega združenja športnih novinarjev – AIPS Europe. Tako on kot žena sta se aktivno ukvarjala s košarko, še vedno pa jo igrata sinova, Ožbej in Lovro.